Κλείσιμο
Perspectives

Όψεις | Μηνιαίοι φάκελοι

03.03.2022

Η πραγματικότητα έχει πολλές όψεις, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Συνήθως βλέπουμε αυτές τις όψεις ανάλογα με την πλευρά από την οποία κοιτάμε την πραγματικότητα. Έτσι, αλλιώς τις αντιλαμβανόμαστε αν κοιτάμε από πάνω ή από κάτω, απο δεξιά ή από αριστερά.

Δεν διεκδικεί δάφνες πρωτοτυπίας αυτή η διατύπωση, όμως για το Eteron αποτελεί πυξίδα για τη δράση μας.

Για αυτό τον λόγο ξεκινάμε τις “Όψεις”, ένα μηνιαίο φάκελο για ένα επιλεγμένο ζήτημα, με στόχο την ανάλυση -σε βάθος- θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία για την καλύτερη κατανόηση και την ενθάρρυνση για προβληματισμό και περαιτέρω σκέψη. Στο πλαίσιο αυτό οι Όψεις θα περιλαμβάνουν συμβολές από ανθρώπους και οργανώσεις με εξειδικευμένες γνώσεις αλλά και εμπειρίες και μαρτυρίες, θέλοντας να δημιουργήσουμε έναν κόμβο συνεργασίας και δικτύωσης.

Τα ζητήματα αυτά μπορεί να απασχολούν τη συγκυρία, μπορεί να υπάρχουν στον δημόσιο διάλογο, μπορεί όμως και να κινούνται στις παρυφές του και απλώς να θέλουμε να τα φέρουμε στο προσκήνιο.

Σε κάθε περίπτωση, θα το κάνουμε υιοθετώντας μία πολυπρισματική ανάλυση με σκοπό να τροφοδοτούμε τις συζητήσεις, τα επιχειρήματα και τις αντιπαραθέσεις για την κοινωνική αλλαγή.

Στον πρώτο φάκελο του Eteron εστιάζουμε στις γυναικοκτονίες.

Πολιτική Cookies