About

Κλείσιμο

Eteron – Ινστιτούτο για την Έρευνα και την Κοινωνική Αλλαγή

Τι είμαστε;
Το Eteron – Ινστιτούτο για την Έρευνα και την Κοινωνική Αλλαγή είναι ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός που παράγει γνώση, συμβάλει στην ενδυνάμωση των πολιτών και προάγει τις συνεργασίες.

Επιδιώκουμε να δυναμώσουμε τις ιδέες και τα επιχειρήματα, τα άτομα και τις οργανώσεις, για μία κοινωνία που θα βάζει τις πραγματικές ανάγκες στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης.

Για έναν κόσμο που η ευτυχία και η ευημερία όλων θα έχουν την ίδια αξία.

Τι κάνουμε
Έρευνα
Ενδυνάμωση
Δικτύωσεις

Έρευνα

Η γνώση είναι δύναμη.

Η γνώση είναι δύναμη.

Παράγουμε γνώση με αξιόπιστες έρευνες, αναλύσεις, αρθρογραφία και δημόσιες εκδηλώσεις. 

Τεκμηριώνουμε επιχειρήματα, επερωτάμε τα αυτονόητα και εμπιστευόμαστε το ερευνητικό δυναμικό.

Προωθούμε προτάσεις πολιτικής με άξονα τη δικαιοσύνη, την συμπερίληψη και τη βιωσιμότητα.

Ενδυνάμωση

Η δύναμη μεγαλώνει όταν τη μοιράζεσαι.

Η δύναμη μεγαλώνει όταν τη μοιράζεσαι.

Δοκιμάζουμε καινοτόμους τρόπους επικοινωνίας για να γίνουν τα “δύσκολα” πιο εύκολα κατανοητά.

Μοιραζόμαστε μεθόδους και εργαλεία για να αναπτύξουμε περισσότερες δυνατότητες.

Δημιουργούμε δομές και προγράμματα για την διάχυση της γνώσης.

Δικτύωσεις

Η συλλογική δύναμη αλλάζει τον κόσμο.

Η συλλογική δύναμη αλλάζει τον κόσμο.

Οικοδομούμε συνεργασίες με σεβασμό, προσήλωση σε κοινές αξίες και ανοιχτότητα.

Φτιάχνουμε πεδία συνάντησης και σημεία διαλόγου.

Γινόμαστε κόμβος συνεργιών με ερευνητικούς οργανισμούς του εξωτερικού, φέρνοντας στην Ελλάδα τη διεθνή συζήτηση και προωθώντας τη συζήτηση για την Ελλάδα στο εξωτερικό.

Ακούμε πριν μιλήσουμε.
Σκεφτόμαστε πριν δράσουμε.
Συμπεριλαμβάνουμε πριν προτείνουμε.

ή,τουλάχιστον, το προσπαθούμε.

Γιατί “Εteron” ?

Διαβάστε την ιστορία πίσω από το όνομά μας εδώ.

Λειτουργία και χρηματοδότηση

Το Eteron έχει τη νομική μορφή Αστικής Μη-Κερδοσκοπικής Εταιρίας, έχει αυτόνομη λειτουργία και διαμορφώνει την στρατηγική του με βάση τους καταστατικούς σκοπούς του. Είναι ανεξάρτητο από επιχειρηματικά και κομματικά συμφέροντα. Δέχεται χρηματοδοτήσεις που συμβαδίζουν με τις αρχές και κατευθύνσεις του. Η λειτουργία του Ινστιτούτου χρηματοδοτείται από τον Δημήτρη Μάρη.

Advisory Board ON

Στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας του Eteron για παραγωγή αξιόπιστης έρευνας με αντίκτυπο στην κοινωνία, το Ινστιτούτο διαθέτει Συμβουλευτική Επιτροπή, η οποία απαρτίζεται από άτομα με γνώση και εξειδίκευση στα ερευνητικά τους πεδία, με εμπειρία στο χώρο των επιστημών, της Κοινωνίας των Πολιτών και τη δημόσια σφαίρα.

Μέλη Advisory Board

 

Η ομάδα μας
Χρήστος Παπαγιάννης Διευθυντής

Απόφοιτος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου, με υποτροφία πρωτεύσαντα από το ΙΚΥ. Διαθέτει Μεταπτυχιακό στη Διεθνή Επικοινωνία από το ΟΠΑ, ενώ πραγματοποιεί μεταπτυχιακές σπουδές Δημόσιας Διοίκησης στο LSE. Έχει εργαστεί στον κλάδο των ΜΜΕ, τόσο ως υπεύθυνος ψηφιακού μάρκετινγκ, όσο και ως πολιτικός ερευνητής στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA).

cpapagiannis@eteron.org 

Βασίλης Πανάγου Υπεύθυνος Επικοινωνίας

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρόδο. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον κλάδο του Digital Marketing & της Στρατηγικής Επικοινωνίας. Έχει εργαστεί ως Επικεφαλής Ψηφιακών Μέσων, αλλά και ως Υπεύθυνος Στρατηγικής Social Media. Τον κάνουν χαρούμενο τα gadgets του και το ποδόσφαιρο.

Δημήτρης Ραπίδης Υπεύθυνος Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων

Σπούδασε πολιτικές επιστήμες και διεθνείς σχέσεις σε Αθήνα και Γενεύη. Έχει εργαστεί ως σύμβουλος επικοινωνίας, πολιτικής στρατηγικής και χρηματοδοτικών προγραμμάτων στον ιδιωτικό τομέα, στα Ηνωμένα Έθνη και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Συνιδρυτής εναλλακτικού ψηφιακού Μέσου Ενημέρωσης και λάτρης του ποδοσφαίρου.

d.rapidis@eteron.org

Ελένη Κατωμερή Event & Office Manager

Έχει σπουδάσει Θεωρία και Κριτική Θεάτρου και Κινηματογράφου στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ και Υποκριτική στο Θέατρο Τέχνης “Κάρολος Κουν”. Έχει εργαστεί στους τομείς της σκηνοθεσίας και της παραγωγής σε θέατρο, κινηματογράφο και τηλεόραση. Ισορροπώντας ανάμεσα στη θεωρία και την πράξη συνεχίζει να παρατηρεί και να ερμηνεύει την κοινωνία μέσω της τέχνης.

eleni.katomeri@eteron.org

Χαρά Μπαλάκα Visual Designer

Έχει σπουδάσει Γραφιστική και Οπτική Επικοινωνία στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και έχει κάνει μεταπτυχιακό στην Παραγωγή Ντοκιμαντέρ στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Αγαπάει να λέει ιστορίες μέσω ανθρώπινων εμπειρίων και να χρησιμοποιεί την τυπογραφία ως μέσο καλλιτεχνικής και κοινωνικής έκφρασης.

chara.balaka@eteron.org

Ζωή Άρτεμις Αθανασοπούλου Μεταφράστρια

Έχει σπουδάσει Επικοινωνία και ΜΜΕ στο ΕΚΠΑ κι έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στον Κινηματογράφο και τη Μετάφραση. Έχει εργαστεί ως υποτιτλίστρια/μεταφράστρια σε όμορφα φεστιβάλ και σε γνωστές πλατφόρμες, έχει δουλέψει σε καράβια κ.λπ. Έχει δει πολλά, μα εξακολουθεί να την προβληματίζει το τρίτο ενικό στα βιογραφικά.

zoi.athanasopoulou@eteron.org

Σωτήρης Τσίτος Social Media Coordinator

Τελειόφοιτος του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του ΟΠΑ, αν και σίγουρα προτιμά τους ανθρώπους από τους αριθμούς. Έχει δουλέψει σε διάφορους κλάδους στο παρελθόν και χαίρεται γι’ αυτό. Δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν του αρέσει περισσότερο να βλέπει ή να παίζει ποδόσφαιρο.

sotiris.tsitos@eteron.org

Δημήτρης Παπάζογλου Art Director
Roleplay — Bracket Website implementation
Πολιτική Cookies