Κλείσιμο

Η ιστορία μας μέσα από το όνομά μας

20.01.2022

Το να βρεις όνομα για ένα Ινστιτούτο δεν είναι εύκολο πράγμα. Σας το λέμε από την εμπειρία μας. Στην αρχή είναι ό,τι πιο διασκεδαστικό και ευχάριστο ως διαδικασία. Ξεκινάς το brainstorming, πέφτουν πολλά ονόματα στο τραπέζι, γελάς, διαφωνείς, συζητάς, βρίσκεις κάποια που έχουν ενδιαφέρον αλλά δεν έχεις και πολλή αυτοπεποίθηση. Τα τεστάρεις με το φιλικό σου περιβάλλον, παίρνεις σχόλια, ακυρώνεσαι… Και πάλι από την αρχή.

Η εύρεση της μίας και μοναδικής λέξης που θα συμβολίζει την ταυτότητα, την κουλτούρα, τις αξίες του οργανισμού και θα είναι ταυτόχρονα επικοινωνιακή, εύληπτη, χωρίς να είναι πομπώδης και ελιτίστικη, αλλά και να μην θυμίζει φροντιστήριο ή διαγνωστικό κέντρο είναι (πολύ) δύσκολη εξίσωση. Τουλάχιστον ήταν για εμάς, το ομολογούμε.

Το Eteron είναι το αποτέλεσμα μιας τέτοιας σύνθεσης. Και μετά από μήνες που έμεινε στα εργαστήρια μίας ομάδας είναι επιτέλους έτοιμο να δοκιμαστεί σε συνθήκες σκληρής πραγματικότητας!

Ξεκινάμε λοιπόν για να ανιχνεύσουμε διαφορετικούς δρόμους από τους συνηθισμένους, εναλλακτικά μονοπάτια από τους μονόδρομους, και μέσα από την ποικιλία των απόψεων και τον πλουραλισμό, να αναδείξουμε τις δυνατότητες μιας άλλης κατεύθυνσης. Ως θεωρία και δράση στην κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, τον πολιτισμό.

Με μόνη βεβαιότητα ότι δεν υπάρχει μία και μοναδική αλήθεια, μία και μοναδική συνταγή που να καταλήγει σε ένα αποτέλεσμα, προτιμάμε να διερευνούμε, να πειραματιζόμαστε και να ανιχνεύουμε διαφορετικές διαδρομές.

Και σε τελική ανάλυση, αν οι ορθοδοξίες μας έχουν οδηγήσει σε μία πραγματικότητα που επιδέχεται πολλές βελτιώσεις, γιατί να μην αναζητήσουμε τις ετεροδοξίες;

Το Eteron ως όνομα ανταποκρίνεται σε μία ευρεία λίστα από κριτήρια που θέσαμε για να μας καλύπτει. Θα μπορούσε να είναι κάποιο άλλο το όνομα; Θα μπορούσε προφανώς.

Όμως μοιραζόμαστε τη βαθιά σιγουριά ως ομάδα, ότι τα ονόματα αποκτούν υπόσταση και νόημα μέσα από τη δουλειά, το περιεχόμενο και τις δράσεις.

Αυτό που στα αλήθεια θέλουμε είναι σε λίγο καιρό, το όνομα Eteron να ακούγεται και να φέρνει στο μυαλό εκτός από αξιοπιστία και εγκυρότητα, την αυτοπεποίθηση ότι δεν υπάρχουν μοναδικοί δρόμοι για τη συλλογική ευημερία και ευτυχία. Και ότι αξίζει να αναζητήσουμε διαφορετικές οδούς.

Αυτά φιλοδοξούμε να κάνουμε.

Πολιτική Cookies