PROJECT: Society: In-depth

PROJECT: Society: In-depth

Κλείσιμο
Project: Society: In-depth
 • Σχετικά με το project

  To project Society: In-depth έχει σαν στόχο την ανάλυση των ιδεολογικών και πολιτικών τάσεων της ελληνικής κοινωνίας, φτάνοντας σε μεγαλύτερο βάθος από τις συνήθεις έρευνες κοινής γνώμης.

  Επιδιώκουμε να αναδείξουμε τον τρόπο που σκέφτονται οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, καθώς και να διερευνήσουμε τις αλλαγές που έχουν συμβεί σε σχέση με το παρελθόν. Παράλληλα, ανιχνεύουμε τις ιδεολογικές ταυτότητες και τις πολιτικές στάσεις ανά ηλικία και κοινωνική κατηγορία.

  Σε βάθος χρόνου το project Society : In depth θα διαμορφώσει χρονοσειρές με βάση τις έρευνές του, οι οποίες θα αποτυπώνουν την ιδεολογική και πολιτική εξέλιξη της ελληνικής κοινωνίας.

 • Ερευνητικό υλικό
 • Ταυτότητα

  Το project ξεκίνησε τον Μάιο του 2023.
  Επικοινωνία: yannisalmpanis@eteron.org

 • Συντελεστές/τριες
Η ακτινογραφία των Ψηφοφόρων

Έρευνα | Η Ακτινογραφία των Ψηφοφόρων: Ιδεολογίες, Αξίες, Τοποθετήσεις

Πώς τοποθετούνται οι πολίτες απέναντι σε μειζονα ιδεολογικά και αξιακά ζητήματα που ξεπερνούν τον ορίζοντα της άμεσης συγκυρίας; Ποια ιδεολογικά ρεύματα έχουν τη μεγαλύτερη απήχηση στην ελληνική κοινωνία; Με ποιες μεγάλες ιδεολογικές παρατάξεις και σε ποιο βαθμό ταυτίζονται οι ψηφοφόροι; Τι πιστεύουμε για τη δημοκρατία, τους θεσμούς, το Μνημόνιο, τις ιδιωτικοποιήσεις; Πώς τοποθετούμαστε αναλόγως της κομματικής προτίμησής μας;

Αυτές είναι οι ερωτήσεις που επιχειρεί να απαντήσει η μεγάλης κλίμακας έρευνα του Eteron – Ινστιτούτο για την Έρευνα και την Κοινωνική Αλλαγή “Η Ακτινογραφία των Ψηφοφόρων: Ιδεολογίες, Αξίες, Τοποθετήσεις”. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την aboutpeople με διαδικτυακές και τηλεφωνικές συνεντεύξεις σε πανελλαδικό δείγμα 4.182 ατόμων άνω των 17 ετών, το διάστημα από τις 17 έως τις 27 Μαρτίου 2023.

Η έρευνα “Η Ακτινογραφία των Ψηφοφόρων: Ιδεολογίες, Αξίες, Τοποθετήσες” είναι διαθέσιμη σε pdf.

 


Διαβάστε επίσης:

Πολιτική Cookies