EVENTS

Κλείσιμο
25.10.2024
19:30
Χώρος Eteron, Λεωκορίου 38-40

Facebook Event

100 Χρόνια από τη γέννηση του Max van der Stoel // ETERON X FMS

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024 στις 19:30, το Eteron σε συνεργασία με το Foundation Max van der Stoel (FMS), διοργανώνει εκδήλωση με αφορμή τα 100 χρόνια από την γέννηση του Max van der Stoel.

Ο Max van der Stoel, διακεκριμένος Ολλανδός διπλωμάτης και πολιτικός, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην υπεράσπιση της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας του 1967-1974.

Ως Εισηγητής για το Συμβούλιο της Ευρώπης, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διερεύνηση και την αποκάλυψη των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την ελληνική χούντα, συμπεριλαμβανομένης της ευρείας χρήσης βασανιστηρίων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Eteron (Λεωκορίου 38, Αθήνα) με ομιλητές/τριες:

Frans Timmermans

Επικεφαλής της Ολλανδικής αξιωματικής αντιπολίτευσης και της συμμαχίας GroenLinks–PvdA. Πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας από το 2012 έως το 2014 και υποψήφιος του Κόμματος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (PES) για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις ευρωπαϊκές εκλογές που διεξήχθησαν τον Μάιο του 2019.

Susanna Terstal

Πρέσβειρα του Βασιλείου της Ολλανδίας στην Ελλάδα από το 2021, πρώην Αναπληρώτρια στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία στα Ηνωμένα Έθνη και Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Τμήματος Ευρωπαϊκού Δικαίου, Διεύθυνση Νομικών Υποθέσεων

Μαριλένα Κοππά

Επίκουρη Καθηγήτρια Συγκριτικής Πολιτικής στο Τμήμα Ευρωπαϊκών, Διεθνών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Διετέλεσε επίσης Πρόεδρος του Ινστιτούτου Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών (ISTAME), Αθήνα, από το 2006 έως το 2007 και ήταν βουλεύτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τον Οκτώβριο του 2007 έως τον Ιούνιο του 2014, υπηρετώντας ως Συντονίστρια της Ομάδας S&D της Υποεπιτροπής Ασφάλειας και Άμυνας.

Kirsten Meijer

Εκτελεστική Διευθύντρια της Ολλανδικής Επιτροπής Ελσίνκι και πρώην Γραμματέας Διεθνών Υποθέσεων για το Ολλανδικό Εργατικό Κόμμα (PvdA) για περισσότερα από 6 χρόνια. Ξεκίνησε την καριέρα της στο Ίδρυμα Max van der Stoel, όπου συντόνισε έργα για τον εκδημοκρατισμό στην Ανατολική Ευρώπη, τα Δυτικά Βαλκάνια, τον Νότιο Καύκασο και την περιοχή της Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής.

Πολιτική Cookies